Odborná příprava

V neděli 3.7.2016 se jednotka sešla na pravidelné měsíční odborné přípravě. V devět hodin ráno jsme začali se školením na téma nastupování a vystupování z vozidel při zásahu. Tímto jsme ukončili teoretické školení. V 9:30 jsme se vydali na návštěvu KOIS Praha na hasičské stanici č. 11, kde jsme strávili skoro dvě hodiny. Seznámili jsme se s fungováním linky 112 a následně jsme se přesunuli na stanoviště operátorů linky 150. Zde jsme si ukázali reálné vyhlášení poplachu. Od zavolání, přes zadání události do systému jsme se dostali ke skutečnému vyhlášení popachu naší jednotce. Následně jsme měli možnost vidět část naší komunikace na operačním středisku. Na našem tabletu jsme zadávali statusy a v reálném čase jsme sledovali jejich zobrazení na operačním středisku. Exkurze byla velmi vyčerpávající, ale na obou stranách jsme se dověděli mnoho užitečných a praktických informací pro případ výjezdu.

Po krátkém obědě jsme dojeli k Vltavě, kde jsme vyzkoušeli všechny čerpadla ve výbavě jednotky. Poté jsme se přesunuli na hřiště, kde jsme se věnovali fyzické přípravě. Naše fotbalové klání však přerušil výjezd (viz článek o výjezdu).

Po návratu na základnu jsme se věnovali úklidu a údržbě techniky. Drobnou úpravou jsme zabránili pohybu vybavení v jedné z rolet v CAS Iveco Magirus.

Leave a Reply