Silvestr

Na závěr roku 2016 se devět členů naší jednotky sešlo na hasičské zbrojnici za účelem držení pohotovosti při silvestrovských oslavách. V 19:00 jsme začali nástupem, zkouškou techniky, kontrolou osobních ochraných prostředků a vybavení vozidel. Poté jsme usedli k bohatě prostřenému stolu plného jídla, hráli hry a sledovali nějaký ten film.

Ve 22:23 přišel první výjezd, na který vyjela CAS Iveco v počtu 1+5 do ulice Bohúňova k požáru plastového kontejneru na odpad. Požár byl uhašen pomocí vysokotlakého proudu.

Ve 23:25 vyjelo opět družstvo v počtu 1+5 do ulice Ledvinova ke kontrole po požáru izolace panelového domu. Na místě HZS Praha stanice č. 4.

Osmnáct minut po novém roce vyjelo opět družstvo v počtu 1+5 do ulice Výstavní k požáru plastového kontejneru. Požár byl opět zlikvidován pomocí vysokotlakého proudu.

V 1:05 bylo vysláno družstvo v počtu 1+5 do ulice Petýrkova k dalšímu požáru plastového kontejneru, který jsme zlikvidovali pomocí vysokotlakého proudu.

Poslední a zároveň nejdelší výjezd nás čekal v 1:40, kdy vyjelo družstvo v počtu 1+5 a cisterna v počtu 1+2 do ulice Severovýchodní. Na místě nás čekalo odčerpávání vody z několika zatopených sklepů, kvůli prasklému vodovodu. Odčerpávání bylo provedeno pomocí elektrického a motorového kalového čerpadla. Na místě jsme se zdrželi skoro tři hodiny, kvůli problematickému uzavření vodovodu, kvůli kterému ještě nějakou dobu voda přitékala.

Na naší zbrojnici jsme se zdrželi do 7 hodiny ranní, po které jsme se již všichni vydali domu. Na závěr zbývá za celý náš Sbor dobrovolných hasičů popřát Všem našim fanouškům hodně štěstí a pohody do nového roku 2017.

Leave a Reply