Výcvik ve FTN Krč

with Žádné komentáře

Na den 8.12.2018 byl naplánovaný výcvik naší jednotky společně se členy JSDH Praha – Újezd. Výcvik proběhl v areálu Thomayerovy nemocnice a to v podzemní části areálu nemocnice. Na začátku výcviku jsme si teoreticky zopakovaly základy pohybu v zakouřeném prostředí, vstupu do místností s rizikem požáru, základy orientace ve složitě členitých objektech, vyhledávání osob v zakouřeném prostředí a záchranu osob v nebezpečném prostředí.

Po teoretickém zopakování se jednotky rozdělily do skupin tak, aby byly vždy promíchány a všichni jsme se lépe poznaly a naučily se spolupracovat i s ohledem na to, že to k sobě máme “pár metrů” a můžeme se kdykoli potkat společně v reálné situaci. Do zasaženého objektu vždy vstupovala čtveřice hasičů s dvěma úkoly – zachránit životy všech v objektu a zároveň zlikvidovat požár. Všechna družstva se úkolu zhostila s odvahou a chutí pomoci a úkoly všichni zdárně dokončily.

Následně byly jednotlivé skupiny vyhodnoceny a předaly si cenné zkušenosti. V samotném závěru si všichni prošly prostory, za světla a bez zakouření, ve kterých měli možnost zasahovat.

Na závěr chceme poděkovat JSDH Praha – Újezd za spolupráci na výcviku a FTN Krč za poskytnutí prostor pro výcvik.

 

Leave a Reply